FAQ

Made With Love and Passion

Veel gestelde vragen. 

Over de juwelen

Zijn de juwelen handgemaakt ?

Alle juwelen zijn door mezelf handgemaakt. 
De klei oorbellen in samengestelde kleuren en effecten , zullen steeds in kleinere oplages gebeuren waardoor deze uniek blijven. 
De geleverde klei juwelen kunnen dan ook licht afwijken van de foto's op de webshop.

 

 

 

 

Is er een garantie op de juwelen?

Alle juwelen worden door mezelf met heel veel liefde en zorg vervaardigd en nagekeken en ik doe er alles aan om ze dan ook in zeer goede conditie aan jullie te leveren. Toch kan het gebeuren dat een bestelling beschadigd raakt tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor je aanspraak kan maken op garantie. 

Op alle goederen die verkocht worden, geldt de wettelijke garantie van 24 maanden. Indien het gebrek binnen deze garantieperiode valt, dan zal Dorelore kosteloos zorgen voor reparatie of vervanging. De verzendkosten zijn wel voor eigen rekening. 

Stuur voor je je juweel terugzendt een mailtje naar info@dorelore.be. 

Volgende zaken vallen niet onder de wettelijke garantie: 

- er is geen garantie op het verkleuren van metalen onderdelen. Deze verkleuring is natuurlijk en hangt af van de zuurtegraad van je huid. Ik raad dan ook aan om de sieraden niet te dragen tijdens het douchen, baden, sporten of slapen. Let ook steeds op met haarlak, parfums en doucheproducten.

- er is geen garantie voor beschadigingen door chemische producten, zuren en fysieke impacten. Een juweel dat is beschadigd door zichtbaar abnormaal of niet-conform gebruik valt niet onder de garantie 

Welke materialen worden gebruikt?

Stainless Steel

Stainless Steel is een duurzaam materiaal wat weinig tot geen onderhoud nodig heeft en lang mooi blijft. Vanwege deze duurzaamheid blijft RVS mooi en is het 100% recyclebaar. Er bestaan meer dan 150 soorten RVS, waardoor de uitting (bijvoorbeeld 304 of 316L) kan verschillen per soort. RVS heeft de volgende kenmerken:

 • Verkleurt niet of nauwelijks
 • Geeft niet af op de huid
 • Roestvast / roest niet
 • Hoogwaardig en duurzaam materiaal
 • Hypoallergeen en allergievrij
 • Materiaal kan slijten

Designer Quality metaal 

DQ metaal is voornamelijk van hoogstaande Europese kwaliteit en de platings zijn gedaan met echt zilver en goud. De naam DQ is dan ook in het leven geroepen als keurmerk om het verschil in kwaliteit aan te geven. DQ is helemaal nikkelvrij.
Materialen uit bijvoorbeeld China morgen de naam DQ niet dragen. Natuurlijk brengt dit een prijsverschil met zich mee. Maar de levensduur van gekleurde items is dan ook een stuk korter. Desondanks kunnen onedele metalen in de loop der tijd, door invloeden van buitenaf, verkleuren. Dit is per persoon verschillend en heeft te maken met de PH-waarde van de huid. Dit kan uiteenlopen van een week tot een jaar of bij sommige personen helemaal niet. DQ-metaal is kwetsbaarder dan RVS, maar ook een heel fijn en mooi materiaal om sieraden van te hebben. DQ heeft de volgende kenmerken:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Oppoetsbaar
 • Gold/silver plated
 • Kan verkleuren

Polymeerklei 

Polymeerklei, zoals Fimo, is een soort van klei die bestaat uit Polymeer Polyvinyl Chloride (PVC) gemengd met een vloeibaar plastificeermiddel. Door de klei goed te conditioneren (kneden en door pastamachine laten rollen) wordt deze werkbaar. De klei wordt dan afgebakken op een lage temperatuur, om zo uit te harden. Na dit tijdsintensief proces zijn de oorbellen licht flexibel en duurzaam. Een goed paar polymeerklei oorbellen herken je aan deze flexibiliteit, al zijn ze niet gemaakt om meermaals een flexibiliteitstest te doorstaan en hoef je dit dus niet thuis te doen ;). Alle oorbellen ondergaan een persoonlijke kwaliteitscontrole. 

Het is eigen aan werken met deze soort klei dat er luchtbubbels ontstaan. Door de klei zo goed mogelijk te behandelen, zijn deze luchtbubbels tot een minimum gebracht.

 

Hoe onderhoud ik best mijn juwelen?

Stainless steel en DQ metaal :

Ten eerste wordt het afgeraden om met je Stainless steel sieraad te gaan zwemmen. Dit omdat er, zoals in bovenstaande tekst beschreven is, in bijna alle zwembaden chloor zit en dit kan op termijn roest veroorzaken. Mocht je bodylotion (aftersun) gebruiken is het verstandig om dit eerst 30 minuten te laten inwerken voordat je je Stainless steel sieraad draagt. En hou er rekening mee dat gebruik van chemische producten zoals parfum, medicijnen, enz. gevolgen kunnen hebben voor de ph-waarde van uw huid wat je sieraad op den duur kan verkleuren, dit is per persoon verschillend.

Enige schoonmaaktips van uw Stainless steel sieraad:

 • Je Stainless steel sieraad kun je reinigen met een zacht sopje (let op dat hier geen chloor in zit) en wat lauw water daarna goed droogdeppen met een zacht keukendoekje.
 • Om vuil te verwijderen uit hoekjes en gaatjes raden wij aan om een zachte tandenborstel te gebruiken (niet een die al voor het tandenpoetsen is gebruikt!) Leg eerst je sieraad in een bakje water zodat het vuil los kan weken, daarna zachtjes met de tandenborstel over de vuile plekjes borstelen.
 • Door middel van babyolie op een doekje te doen en met dit doekje voorzichtig over je Stainless sieraad heen te wrijven ziet het er weer als nieuw uit.
 • En er zijn natuurlijk ook genoeg schoonmaak producten in de winkel verkrijgbaar.

 

Polymeerklei

Zoals elk juweeltje hebben ook mijn juwelen een speciale zorg nodig. De klei oorbellen zijn zeer licht en een plezier om te dragen. Een keerzijde van de medaille is dat de oorbellen met de nodige voorzichtigheid moeten behandeld worden.

 • Vermijd contact met water en zeep. De oorbellen zijn gemaakt uit klei en dit is niet waterbestendig. We raden je af om je oorbellen in contact te laten komen met water waar zeep of chloor in verwerkt is. Dit zou onder andere kleurveranderingen kunnen veroorzaken.
 • Bewaar je oorbellen het liefst op een donkere plaats of in een doosje om verkleuring tegen te gaan.
 • Oorbellen uit klei zijn wat fragieler dan oorbellen uit ander materiaal. Vermijd dus contact met de grond.
 • We raden je aan om je oorringen pas aan te doen nadat je parfum, lotions,… aanbrengt.
 • Indien de klei onderdelen vuil zouden worden, kan je deze gemakkelijk reinigen met een licht vochtig doekje. 

 

Verzendingskosten & leveringstermijnen

Verzendingskosten

De verzendkosten zijn afhankelijk van de bestemming:

 • België: € 3 (afhaalpunt) of € 3,95 (thuislevering) (gratis verzending voor bestellingen boven € 50)
 • Nederland en Luxemburg:  € 5 (afhaalpunt) of € 5,95 (thuislevering) (gratis verzending voor bestellingen boven € 75)
 • Frankrijk : € 5,50 (afhaalpunt) of € 7,95 (thuislevering) (gratis verzending voor bestellingen boven € 75 )
 • Duitsland: € 6,95 (thuislevering) (gratis verzending voor bestellingen boven € 75)

Bij thuisafhalingen : geen verzendkosten

Cadeaubon : geen verzendkosten (let op! deze verzending is niet verzekerd) 

Alle bestellingen worden verzonden via track & trace met Bpost met uitzondering van de cadeaubons. 

Leveringstermijnen

Ik doe zorgvuldig mijn best om je bestelling zo snel mogelijk bij jou te krijgen.

Bestellingen worden  48u na ontvangst van betaling verzonden op weekdagen.
Bij op maat gemaakte artikelen duurt het 3 tot 7 dagen alvorens je bestelling wordt verzonden. Mocht ik om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, breng ik je hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

Na verzending moet je dan nog rekening houden met de levertermijn (= de tijd die de koerier nodig heeft om het pakje bij jou te krijgen):

 • Levertermijn voor België: De levertermijn na verzending is 1 tot 3 werkdagen.
 • Levertermijn Nederland en Luxemburg: De levertermijn na verzending is 2 tot 5 werkdagen.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke vertragingen die te wijten zijn aan Bpost 

Over de betalingen

Hoe kan ik betalen?

Betalingen bij Dorelore.be gebeuren in de veilige omgeving van Mollie. 

Je kan betalen met Bancontact/Mister Cash, Maestro, Mastercard & Visa. 

Meer info over Mollie vind je op www.mollie.com

 

 

Retourneren

Ik wil mijn bestelling retourneren

Als je goederen (met uitzondering van gepersonaliseerde items)bij Dorelore aankoopt, heeft de klant gedurende 14 dagen vanaf de levering het recht om te beslissen dat je de goederen niet wil houden

Denk er wel aan deze via mail (info@dorelore.be) te melden met reden van terugzending en uw gegevens voor terugstorting 

Het artikel dat wordt geretourneerd, is uiteraard ongeschonden en zit nog in de originele verpakking. 
Kosten van retourzendingen komt voor rekening van de koper. Onvoldoende gefrankeerde en niet vooraf gemelde retourzendingen worden niet terugbetaald. 

Dorelore is niet verantwoordelijk voor schade of letsel bij fout gebruik van haar producten. 

 

Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?

Ik hoop natuurlijk dat al mijn klanten 100% tevreden zijn. 

Als jullie toch klachten zouden hebben over onze diensten, kan je mij steeds contacteren via het contactformulier of via een mail aan info@dorelore.be.

Ik doe er alles aan om jouw klacht binnen de 7 dagen te behandelen.